Έρευνα και εκπαίδευση


Ως εταιρεία με εκτενέστατο ερευνητικό πρόγραμμα στις Βιοεπιστήμες, απασχολούμε ένα μεγάλο αριθμό καλά εκπαιδευμένους επιστήμονες και ερευνητές, ενώ συνεχώς αναζητούμε νέες ιδέες και προσπαθούμε για την αποδοχή της τεχνολογίας από την κοινωνία. Καθώς η εκπαίδευση αποτελεί ζωτικό παράγοντα για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, η Bayer δίνει τεράστια έμφαση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης και της έρευνας στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε αυτό το πλαίσιο, εστιάζουμε κυρίως στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της ιατρικής, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.


Η θεμελιώδης και βιομηχανική έρευνα αποτελεί μια επένδυση για τη μελλοντική ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας. Έτσι, το Ίδρυμα Επιστήμης και Εκπαίδευσης της Bayer (Bayer Science and Education Foundation) τιμά τα εξαιρετικά ερευνητικά επιτεύγματα με επιστημονικά βραβεία. Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών έργων και ερευνητών όλων των βαθμίδων.Επιστήμη και εκπαίδευση για μια … Καλύτερη ζωή

Το πρόγραμμα υποτροφιών της Bayer απευθύνεται σε προ-πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στους κλάδους των Βιοεπιστημών και ειδικευόμενους της Ιατρικής. Στόχος του είναι να υποστηρίξει την επόμενη γενιά ερευνητών και εκπαιδευτών, για να συμβάλλουν στην «Επιστήμη για μια Καλύτερη Ζωή».

 

Το πρόγραμμα αυτό αποτελείται από πέντε προγράμματα υποτροφιών που προσφέρουν προσαρμοσμένη οικονομική υποστήριξη. Σημαντική προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι το προτεινόμενο έργο να είναι καινοτόμο και διεθνές, ενώ οι υποτροφίες χορηγούνται σε φοιτητές και νέους ερευνητές (μέχρι δύο έτη μετά την αποφοίτηση) από τη Γερμανία που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές ή ερευνητικό πρόγραμμα στο εξωτερικό ή σε φοιτητές / νέους ερευνητές από τις άλλες χώρες, που επιδιώκουν να υλοποιήσουν ένα ερευνητικό project στη Γερμανία.

 

Ο επόμενος κύκλος υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκινά την 1η Ιουνίου 2019 και διαρκεί έως τις 14 Ιουλίου 2019. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αίτηση μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω του on-line εργαλείου, το οποίο θα ενεργοποιηθεί εδώ, κατά την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων.

 

Ως τότε, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται εδώ.

Με την crowdsourcing πρωτοβουλία, Grants4Indications™, η Bayer προωθεί την εξερεύνηση νέων θεραπευτικών ενδείξεων. Το  Grants4Indications™ είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα για να υποβάλλονται ιδέες για ένα συγκεκριμένο κλινικό ή μη, ερευνητικό έργο με στόχο την αξιολόγηση μιας φαρμακευτικής ουσίας της Bayer που ενδεχομένως να οδηγήσει σε μία νέα θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς. Αν η ιδέα αξιολογηθεί θετικά στο πρώτο στάδιο, ο αιτών θα κληθεί να καταθέσει πλήρη πρόταση μελέτης και θα λάβει επιδότηση για το σκοπό αυτό. Αν προχωρήσει επιτυχώς και στο επόμενο στάδιο, ο αιτών μπορεί να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή Μελέτης που διεξάγεται με την Πρωτοβουλία του Ερευνητή (IIR).

Ο στόχος του CoLaboratorΤΜ είναι να βοηθήσει τους ερευνητές σε νέες εταιρείες βιοεπιστημών να αποκτήσουν τα δικά τους ερευνητικά εργαστήρια. Οι ανεξάρτητες εταιρείες που θα επιλεγούν, μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Bayer και το παγκόσμιο ερευνητικό δίκτυο της, εκτός από το έτοιμο προς χρήση εργαστήριο και το γραφείο υποδομών. Ο πρώτος χώρος για το CoLaboratorΤΜ δημιουργήθηκε από την Bayer το 2012 στην τοποθεσία Mission Bay, του Σαν Φρανσίσκο, δίπλα από τα ερευνητικά εργαστήρια της εταιρείας, που βρίσκονται στην περιοχή. Το 2014, η Bayer εγκαινίασε τον δεύτερο χώρο στο Βερολίνο. Όλοι όσοι επιλεχθούν στο πρόγραμμα CoLaboratorΤΜ έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται είτε στο Σαν Φρανσίσκο, είτε στο Βερολίνο, και να ανταλλάσουν ιδέες και εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο.

Η Bayer Ελλάς, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της με στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της χώρας μας, υποστηρίζει σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, κυρίως με τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού. Από τη δράση αυτή, που ξεκίνησε το 2017 έχουν ωφεληθεί Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας, της Θήβας, της Κρήτης και της Άνδρου, το ΕΠΑΛ Πειραιά και το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Πειραιά.