Υγεία και διαβίωση



Στη Bayer Ελλάς, με οδηγό μας τις παγκόσμιες εταιρικές μας αξίες, εργαζόμαστε με πάθος, μας οδηγεί η καινοτομία, και επιδιώκουμε να φέρουμε σε πέρας την παγκόσμια στρατηγική Ε.Κ.Ε., απαντώντας προσεκτικά στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας. Αντιλαμβανόμαστε ότι διανύουμε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, για αυτό αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και επιδιώκουμε μέσα από την δράσεις μας να συνεισφέρουμε έμπρακτα ώστε να έχουμε ένα θετικό αντίκτυπο. Η στρατηγική της Bayer Ελλάς, επικεντρώνεται ιδιαιτέρως στον τομέα Υγεία & Διαβίωση, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην προώθηση του εθελοντισμού στους ανθρώπους της.

Κοινωνία με … Καλύτερη ζωή

Η Bayer Ελλάς υποστηρίζει από το 2013 την Ομάδα Αιγαίου, στην πραγματοποίηση του ετήσιου διάπλου του Αιγαίου Πελάγους. Η Bayer Ελλάς, πιστή στο όραμά της «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή» και συνεπής στη δέσμευσή της να στέκεται υπεύθυνα και με σεβασμό δίπλα στους ευαίσθητους κοινωνικά συμπολίτες μας, συνδράμει τη δράση της Ομάδας Αιγαίου, εστιάζοντας στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε θέματα υγείας και υποδομών.

 

Οι εθελοντές της Ομάδας επισκέπτονται κάθε χρόνο μικρά και ακριτικά νησιά, όπου διενεργούν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Επιπλέον των διαγνωστικών εξετάσεων, η ομάδα πραγματοποιεί δωρεές εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού υλικού στα σχολεία των νησιών, αλλά και σημαντικά έργα υποδομής.

 

Διαβάστε επίσης:

 

H Bayer Ελλάς με συνέπεια και συνέχεια υποστηρίζει την κάλυψη βασικών αναγκών των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη. Ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, εταιρεία και εργαζόμενοι προσφέρουν, μέσα από πληθώρα δράσεων και πρωτοβουλιών. Χαρακτηριστικά αναφέρονται:

  •   Η χρηματοδότηση προγράμματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, για άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας.
  •    Η υποστήριξη προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου για άπορες και ανασφάλιστες, σε συνεργασία με το Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  •    Η υποστήριξη εταιρείας και εργαζομένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αχαρνών, στο Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας, στο Λύρειο ίδρυμα και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής προστασίας

 

Με το μεταναστευτικό πρόβλημα να παραμένει στο προσκήνιο, δοκιμάζοντας τις αντοχές των τοπικών κοινωνιών και των κρατικών δομών, η Bayer Ελλάς κάνει πράξη την δέσμευση της και στηρίζει τους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη. Με γνώμονα αυτή τη δέσμευση, η εταιρεία προσφέρει φάρμακα, κρέμες, τρόφιμα και εκπαιδευτικό υλικό ώστε να συμβάλει ουσιαστικά στην ανακούφιση των επειγόντων προβλημάτων που σχετίζονται με την περίθαλψη και διαβίωση των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με καταξιωμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις και με κρατικούς φορείς.

Τα παιδιά είναι το μέλλον. Και όσοι ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της ανθρωπότητας, συμβάλλουμε στο να εξασφαλιστεί μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά του κόσμου. Η Bayer, τόσο σε διεθνές, όσο και σε τοπικό επίπεδο, υποστηρίζει το έργο σωματείων που εστιάζονται στην υγεία και την ευημερία των παιδιών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα για το έργο της Bayer Ελλάς αποτελούν η πολυετής συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», η συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), η συνεργασία με τους διδάσκοντες στο Σχολείο παιδοογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και η υποστήριξη του έργου του Συλλόγου Φλόγα.

 

 

Διαβάστε επίσης: Εξομοιωτής μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία».

Για την Bayer είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορεί να συμβάλλει  στην ουσιαστική παροχή υπηρεσιών σε άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, οι οποίοι δυστυχώς αποτελούν μια ομάδα που δεν βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας μας. Παράλληλα, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στις ανάγκες των ζώων υποστηρίζουμε δράσεις που προάγουν την υγεία και την ευζωία τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Bayer Ελλάς στηρίζει τον φορέα «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ». Η εταιρεία από το 2016 προσφέρει ετήσια αντιπαρασιτική προστασία για τους σκύλους του κέντρου, οι οποίοι εκπαιδεύονται για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, η Bayer Ελλάς παρέχει δωρεάν στο Κέντρο το νέας τεχνολογίας περιλαίμιο πολύμηνης διάρκειας για τη πρόληψη της μόλυνσης από τσιμπούρια και ψύλλους και τη προστασία από τις ασθένειες που αυτά μεταδίδουν, μαζί με την απαραίτητη αγωγή για την προστασία των σκύλων από ενδοπαράσιτα (π.χ. εχινόκοκκος, ασκαρίδες).

Γινόμαστε «κρίκος» στη Μεγαλύτερη Αλυσίδα Ανθρώπινης προσφοράς

 

Για εμάς, η περηφάνια που νιώθουμε ως εργαζόμενοι της Bayer δεν περιορίζεται μόνο στο γεγονός ότι είμαστε μέρος της κορυφαίας εταιρείας βιοεπιστημών. Αισθανόμαστε περήφανοι γιατί την ίδια στιγμή ανήκουμε και σε μια κοινωνικά ευαίσθητη εταιρεία που προωθεί και ενθαρρύνει τις κοινωνικά υπεύθυνες συμπεριφορές.

 

Είναι γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα, γιατί ο μυελός τους, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Το θετικά νέα όμως, είναι ότι η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε εμάς να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας, που εμάς μας περισσεύει, μυελό των οστών. Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2017, οι εργαζόμενοι της Bayer Ελλάς, αφού πέρασαν την σχετική αξιολόγηση, έδωσαν στοματικό επίχρισμα και εγγράφηκαν ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. Η δράση πραγματοποιήθηκε μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Be My Hero! , που έχει στόχο την αύξηση του συνολικού αριθμού των Ελλήνων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που αποτελούν ελπίδα ζωής για όλους τους ασθενείς παιδιά και ενήλικες που νοσούν από καρκίνο του αίματος και χρειάζονται μεταμόσχευση.

Κάθε χρόνο, η Bayer Ελλάς πραγματοποιεί στις εγκαταστάσεις στην Αθήνα, εθελοντική αιμοδοσία για τους εργαζόμενους με έδρα την Αθήνα. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μία τράπεζα αίματος, για την κάλυψη των σχετικών αναγκών των εργαζομένων και των οικείων τους.

Ενημέρωση για μια … Καλύτερη ζωή

Η εταιρεία Bayer , ως παγκόσμιος ιδρυτικός συνεργάτης, και η Διεθνής Εταιρεία για την Αιμόσταση και τη Θρόμβωση (ISTH), ανακοίνωσαν το 2014 ότι η Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση θα λαμβάνει χώρα στις 13 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Η δημιουργία αυτής της ετήσιας ημέρας ευαισθητοποίησης έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο παγκοσμίως τη θρόμβωση, η οποία είναι υπεύθυνη για τις τρεις κύριες αιτίες θανάτου καρδιαγγειακής αιτιολογίας, που δεν είναι άλλες από την καρδιακή προσβολή , το εγκεφαλικό επεισόδιο και τη φλεβική θρομβοεμβολή (ΦΘΕ). Από τότε, η εταιρεία υποστηρίζει κάθε χρόνο τις δράσεις ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων σε κάθε χώρα.

H Bayer Ελλάς στηρίζει το σπουδαίο έργο του Συλλόγου Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), προς όφελος των ατόμων που πάσχουν από την ασθένεια στη χώρα μας. Με συνεργασία για περισσότερο από 10 χρόνια, η εταιρία και ο Σύλλογος, διοργανώνουν μία σειρά δράσεων για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, τόσο των πασχόντων, όσο και του ευρύτερου κοινού και της πολιτείας πάνω στην αιμορροφιλία και τις συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις. Παράλληλα η Bayer υποστηρίζει προγράμματα που εκπονεί ο Σύλλογος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών του.

Με το σύνθημα «Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια» η Bayer Ελλάς υποστήριξε μέχρι και το 2015 την ενημερωτική εκστρατεία για την αντισύλληψη, υπό την αιγίδα της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, με όραμα έναν κόσμο όπου κάθε εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή.

Η Bayer ενδιαφέρεται για την υγεία  των εργαζομένων της, συνολικά. Μέσα από μια σειρά προγραμμάτων εκπαίδευσης, ενημέρωσης και υποστήριξης, η Bayer βοηθά τους ανθρώπους της να αναπτύξουν συμπεριφορές ώστε να έχουν μια ζωή γεμάτη υγεία. Κάθε χρόνο, η εταιρεία διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με σημαντικά θέματα υγείας, όπως η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και η έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική διαχείριση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του προστάτη, στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος Be Well @ Bayer. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια πρωτοβουλία της Bayer σε όλο τον κόσμο που εκφράζει αυτή τη δέσμευση, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση: από την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία έως την κατάλληλη ασφάλιση υγείας, τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας και την ανάπτυξη των κατάλληλων συμπεριφορών που προάγουν την προσωπική μας υγεία.