Επιχειρηματικότητα


Στην Bayer, η Καινοτομία είναι στο DNA μας. Άλλωστε, αυτό είναι φανερό και από την αποστολή μας που δεν είναι άλλη από το «Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή». Και η  Καινοτομία δεν βρίσκεται μόνο στα εργαστήρια μας, αλλά προέρχεται και από μεγάλες ιδέες που θέλουμε να βοηθήσουμε να γίνουν πράξη. Μέσα από ένα διεθνές πρόγραμμα Ανοικτής Καινοτομίας, αλλά και πολλές ακόμη διεθνείς και τοπικές πρωτοβουλίες, προωθούμε την επιχειρηματικότητα, η οποία προσφέρει λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας, ενώ παράλληλα ενισχύει την τοπική οικονομία.

Επιχειρηματικότητα για μια … Καλύτερη ζωή

Στα προγράμματα Συνεργασίας στην Αλυσίδα Τροφίμων (Food Chain Partnership projects), φέρνουμε κοντά τους παραγωγούς, τους μεταποιητές, τους εμπόρους και το λιανικό εμπόριο τροφίμων. Είναι ο τρόπος που οραματιζόμαστε την συνεισφορά μας στην ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων.

 

Η πρωτοβουλία μας στα πλαίσια του Food Chain Partnership εκφράζει την πεποίθησή μας ότι μαζί με τους συνεργάτες μας στην αλυσίδα διατροφής, μπορούμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης προς όφελος όλων.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Δείτε περισσότερα για το Ελληνικό project στο επιτραπέζιο σταφύλι

Για 3η χρονιά, η Bayer Ελλάς συνεργάζεται με την AIESEC Ελλάδος στο πρόγραμμα Global Volunteer, προσφέροντας τη δυνατότητα σε 10 νέους από όλο τον κόσμο να εργαστούν εθελοντικά σε MKO και ιδρύματα με σημαντικό έργο στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα οι δυο οργανισμοί επεκτείνουν τις κοινές δράσεις τους και με 3 υποτροφίες σε ισάριθμους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Global Entrepreneur.

 

Διαβάστε επίσης:

Το πρόγραμμα Grants4Apps® είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία καινοτομίας, που ξεκίνησε το 2013 ως πρόγραμμα crowdsourcing. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει οικονομική στήριξη σε προγραμματιστές και νεοσύστατες επιχειρήσεις για έργα σχετικά με λογισμικό, hardware και τεχνολογία, τα οποία  συμβάλλουν στη βελτίωση της υγεία και των θεραπευτικών διαδικασιών. Τα 2014 προστέθηκε ένα ακόμη μοντέλο στο πρόγραμμα, το Grants4Apps®Αccelarator για τον τομέα της ψηφιακής υγείας. Στο μοντέλο αυτό, η Bayer προσφέρει χώρο ιδιωτικών γραφείων για 5 νεοφυείς επιχειρήσεις στη ψηφιακή υγεία, στα κεντρικά γραφεία του Τομέα Φαρμάκων στο Βερολίνο. Πρέπει απλά οι επιχειρήσεις αυτές να έχουν ιδέες για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο χώρο της υγείας και η εταιρεία θα τους βοηθήσει και στην περαιτέρω προώθηση των έργων τους και των επιχειρηματικών μοντέλων.Κάθε επιλεγμένη νεοφυής επιχείρηση λαμβάνει ενίσχυση και μπορούν να παραμείνουν στους χώρους του Grants4Apps®Αccelarator για περίπου 100 ημέρες. Κατά την περίοδο αυτή, η Bayer προσφέρει βοήθεια και καθοδήγηση από έμπειρους συνεργάτες της στα start-ups, αλλά και από επιχειρηματίες εκτός εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, το Grants4Apps®Αccelarator δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για τη προώθηση τεχνολογιών αιχμής στον τομέα της υγείας και υπογραμμίζει τη δέσμευση της Bayer στη συνεργασία με νέους επιχειρηματίες.

Η πρωτοβουλία Grants4Tech επιβραβεύει τις καινοτόμες τεχνολογίες για τη στήριξη της παραγωγής στη βιομηχανία των βιοεπιστημών. Ο τρέχων διαγωνισμός αφορά μόνο ρομποτικές λύσεις. Με τη ρομποτική πρόκληση, η Bayer στοχεύει στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας με όσους έχουν πάθος με την ρομποτική. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη νέα τάξη εφαρμογών με βάση τη σύγχρονη ρομποτική. Η Bayer προσφέρει ένα χρηματικό έπαθλο για τις τρεις καλύτερες λύσεις, καθώς και τη δικτύωση και την προβολή σε μια πρωτοποριακή διεθνή έκθεση τεχνολογίας, καθώς και τη συνεργασία με προμηθευτές τεχνολογίας για την προώθηση του ρομποτικού έργου σας και την υλοποίηση του ρομποτικού αυτοματισμού που έχει επιλεχθεί.