Υγεία και Κοινωνία

Στηρίζουμε την Ελληνική Κοινωνία

Όλα τα χρόνια, η Bayer Ελλάς μαζί με τους εργαζόμενους της ακολουθεί κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές, υποστηρίζοντας την Ελληνική Κοινωνία. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η υποστήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη έχει αποκτήσει υψηλή σημασία και αποτελεί προτεραιότητα μας.

Η Bayer διεθνώς έχει θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, αναλαμβάνοντας υπεύθυνες πρωτοβουλίες και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές αναφορικά με:

 

  • την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στο ευρύ κοινό,
  • την καταπολέμηση σπάνιων ασθενειών  και
  • την αειφόρο ανάπτυξή της, προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων της

 

Η στρατηγική ΕΚΕ της Bayer Ελλάς, σε συνάρτηση με την παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας, επικεντρώνεται σε τρεις πυλώνες:

 

  • Υγεία & Κοινωνία
  • Εθελοντισμός
  • Σεβασμός στο Περιβάλλον

 

Οι ενέργειες που αναφέρονται παρακάτω επικεντρώνονται στον πυλώνα της Υγεία ςκαι Κοινωνίας

 

Υποστήριξη του έργου της Ομάδας Αιγαίου

 

Η Bayer Ελλάς υποστηρίζει από το 2013 την Ομάδα Αιγαίου, στην πραγματοποίηση του ετήσιου διάπλου του Αιγαίου Πελάγους. Η Bayer Ελλάς, πιστή στο όραμά της «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή» και συνεπής στη δέσμευσή της να στέκεται υπεύθυνα και με σεβασμό δίπλα στους ευαίσθητους κοινωνικά συμπολίτες μας, συνδράμει τη δράση της Ομάδας Αιγαίου, εστιάζοντας στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε θέματα υγείας και υποδομών.

 

Οι εθελοντές της Ομάδας επισκέπτονται κάθε χρόνο μικρά και ακριτικά νησιά, όπου διενεργούν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Επιπλέον των διαγνωστικών εξετάσεων, η ομάδα πραγματοποιεί δωρεές εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού υλικού στα σχολεία των νησιών, αλλά και σημαντικά έργα υποδομής.

 

 

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Δρ. Joao Barroca, έχει δηλώσει σχετικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή που είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την Ομάδα Αιγαίου και να γίνουμε αρωγός στο έργο της. Πρόκειται για μια δράση που κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί όλους μας, δίνοντας ένα παράδειγμα αλληλεγγύης σε μια εθνική συγκυρία που τα πρότυπα ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας θέτουν θεμέλια ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο».

 

 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

 

Η Bayer Ελλάς υποστηρίζει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Η Ένωση διοργανώνει κάθε χρόνο, τα ομώνυμα Βραβεία με σκοπό να αναδείξει το έργο αφανών ηρώων της καθημερινής ζωής, που προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο. Στα πλαίσια της τελετής των βραβείων,  η Ένωση επίσης τιμά τους χορηγούς και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που πέρασε. Ανάμεσα στους υποστηρικτές της Ένωσης που έχουν λάβει τιμητική διάκριση, περιλαμβάνεται και η Bayer Ελλάς.

 

Η εταιρεία μας υποστηρίζει την Ένωση ώστε  σε συνεργασία με αξιόπιστους και εξειδικευμένους φορείς ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παραμένει σε θέση να προσφέρει ανακούφιση σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη. Η Bayer Ελλάς έχει συμμετάσχει στη σκυταλοδρομία 12 χλμ (4 x 3 χλμ) «Corporate Relay Run», μία σκυταλοδρομία συναδελφικού και φιλανθρωπικού πνεύματος που διοργάνωσε η Ένωση. Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει τη φιλανθρωπική συναυλία της Ένωσης που διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο, στο Ηρώδειο. Το 2014, η Bayer Ελλάς υποστήριξε με δωρεές την Υπηρεσία "Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι", μέσω της οποίας προσφέρονται τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και σχολικά είδη για τα παιδιά των 10 σωματείων που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του "Μαζί για το Παιδί". Το 2015 η εταιρεία υποστήριξε με την αγορά σχολικής ύλης και παιχνιδιών εξωτερικού χώρου το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο στο απομακρυσμένο χωριό Βώλακας Δράμας. 

 

Η σημασία του Οικογενειακού Προγραμματισμού

 

Με το σύνθημα «Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια» η Bayer Ελλάς υποστήριξε την ενημερωτική εκστρατεία για την αντισύλληψη, υπό την αιγίδα της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, με όραμα έναν κόσμο όπου κάθε εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή.

 

 

Θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Θρόμβωση

 

Η εταιρεία Bayer , ως παγκόσμιος ιδρυτικός συνεργάτης, και η Διεθνής Εταιρεία για την Αιμόσταση και τη Θρόμβωση (ISTH), ανακοίνωσαν το 2014 ότι η Παγκόσμια Ημέρα για τη Θρόμβωση θα λαμβάνει χώρα στις 13 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Η δημιουργία αυτής της ετήσιας ημέρας ευαισθητοποίησης έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο παγκοσμίως τη θρόμβωση, η οποία είναι υπεύθυνη για τις τρεις κύριες αιτίες θανάτου καρδιαγγειακής αιτιολογίας, που δεν είναι άλλες από την καρδιακή προσβολή , το εγκεφαλικό επεισόδιο και τη φλεβική θρομβοεμβολή (ΦΘΕ). Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 

Υποστήριξη στο Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών

 

Η Bayer Hellas συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αιμορροφιλία, που σηματοδοτείται από την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας, υποστηρίζει τον Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών σε όλες τις δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση τόσο των πασχόντων όσο και ευρύτερα της κοινής γνώμης σχετικά με την πάθηση της αιμορροφιλίας και τη σημασία που έχει η πρόσβαση στη θεραπεία ώστε τα άτομα με αιμορροφιλία να μπορούν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

 

Η αιμορροφιλία είναι μία κληρονομική πάθηση, που συνοδεύει το άτομο από τη στιγμή της γέννησής του. Πρόκειται για μια αιμορραγική διαταραχή που εμποδίζει τη σωστή πήξη του αίματος. Ο κύριος κίνδυνος για ένα άτομο με αιμορροφιλία είναι η ανεξέλεγκτη εσωτερική αιμορραγία, η οποία ξεκινά αυτόματα ή κατόπιν κάποιου τραυματισμού. Η ανεξέλεγκτη εσωτερική αιμορραγία, κυρίως στους μύες και στις αρθρώσεις  προκαλεί πόνο, καθώς και σοβαρή βλάβη στις αρθρώσεις, με αποτέλεσμα δυσκαμψία, και εν τέλει οδηγεί στην αναπηρία.

 

Στην Ελλάδα σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 900 άτομα με Αιμορροφιλία. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι πάσχουν περίπου 33.000 από Αιμορροφιλία και περίπου 250.000 παγκόσμια. Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν την σπανιότητα της νόσου.Διαβάστε περισσότερα εδώ 

 

 

Εκστρατεία: «Υπογράψτε κατά των ΕγκεφαλικώνΕπεισοδίων»

 

Η κολπική μαρμαρυγή είναι η πιο συχνή μορφή εμμένουσας αρρυθμίας και στην Ευρώπη μόνο, υπολογίζεται ότι δέκα εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τη νόσο αυτή. Ωστόσο, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ηλικιωμένων, δείχνει ότι ο αριθμός των ασθενών που θα πάσχουν από τη νόσο αυτή, θα αυξάνεται συνεχώς! Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, επειδή τα άτομα με κολπική μαρμαρυγή είναι πέντε φορές πιθανότερο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο από ότι εκείνα που δεν πάσχουν, ενώ επίσης αυτά τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι πιο σοβαρά από εκείνα που δεν σχετίζονται με την κολπική μαρμαρυγή. Επομένως, κοστίζουν πολύ περισσότερο τόσο στους ίδιους τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, όσο και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Κι όμως, η πλειοψηφία των εν λόγω εγκεφαλικών επεισοδίων μπορεί να προληφθεί με συγκεκριμένες θεραπευτικές αγωγές. Αυτά τα ποσοστά πρόληψης αυξάνονται όταν εφαρμοσθούν μέτρα ώστε να ευαισθητοποιηθούν γιατροί και ασθενείς σχετικά με τους κινδύνους της κολπικής μαρμαρυγής, τη διάγνωσή της και τη διαχείρισή της, προκειμένου να μειώσουν περαιτέρω τον αριθμό των ανθρώπων, των οποίων οι ζωές καταστρέφονται κάθε χρόνο!

 

Για το σκοπό αυτό, πάνω από 90 ιατρικές οργανώσεις, καθώς και οργανώσεις ασθενών με καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως αρρυθμία και κολπική μαρμαρυγή, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεκίνησαν την εκστρατεία «Υπογράψτε κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων» για την ευαισθητοποίηση του κοινού και της ιατρικής κοινότητας πάνω στο φλέγον αυτό θέμα. Η εκστρατεία  αυτή  έχει ως στόχο της στήριξη του Παγκόσμιου Καταστατικού Χάρτη Ασθενών με Κολπική Μαρμαρυγή, ο οποίος περιγράφει τρόπους βελτίωσης της διάγνωσης και της διαχείρισης της νόσου, που η εφαρμογή τους  θα μπορούσε να αποτρέψει κάθε χρόνο χιλιάδες εγκεφαλικά επεισόδια.

 

Η Bayer είναι υπερήφανος υποστηρικτής του Παγκόσμιου Καταστατικού Χάρτη Ασθενών με Κολπική Μαρμαρυγή και της εκστρατείας Υπογράψτε κατά των ΕγκεφαλικώνΕπεισοδίων.