29 Μαΐου 2018

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εγκρίνει υπό όρους την προτεινόμενη εξαγορά της Monsanto από τη Bayer

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Bayer και της Monsanto θα ενσωματωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι συμφωνημένες μεταβιβάσεις στην BASF.

Αυτή την Τρίτη, η Bayer έλαβε την υπό όρους έγκριση της προτεινόμενης εξαγοράς της Monsanto από την Διεύθυνση Ανταγωνισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών (DOJ). «Η έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών μας φέρνει κοντά στο στόχο μας να δημιουργήσουμε μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα της γεωργίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer Werner Baumann. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς σε ολόκληρο τον κόσμο να αναπτύξουν πιο θρεπτικά τρόφιμα με πιο βιώσιμο τρόπο». Η Bayer έχει αποκτήσει πλέον σχεδόν όλες τις διαβεβαιώσεις που αποτελούν προϋποθέσεις για το κλείσιμο της συναλλαγής. Η εταιρεία αναμένει να λάβει τυχόν εκκρεμείς εγκρίσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συναλλαγής πολύ σύντομα.

 

Η Bayer θα γίνει ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας Monsanto μετά την παραλαβή των εγκρίσεων που εκκρεμούν. Σύμφωνα με την υπό όρους έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, η ενσωμάτωση της Monsanto στην Bayer μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις στην BASF. Αυτό αναμένεται να συμβεί σε περίπου δύο μήνες.