15 Μαρτίου 2015

Food Chain Partnership: Mια επιτυχημένη δεκαετία του προγράμματος της Bayer ‘Συνεργάτες στην Αειφόρο Γεωργία’

10 χρόνια συμπλήρωσε το επιτυχημένο πρόγραμμα της Bayer με τίτλο “Food Chain Partnership”, που υποστηρίζει διάφορα στάδια της αλυσίδας από την παραγωγή, μέχρι και την εμπορία τροφίμων, καθώς και τη διαθεσιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε υψηλής ποιότητας φρούτα και λαχανικά.

Η Bayer CropScience, με αφορμή την 10η επέτειο του επιχειρηματικού μοντέλου Food Chain Partnership κάλεσε τους συνεργάτες της και τους επίτιμους προσκεκλημένους της για να γιορτάσουν μαζί, μια δεκαετία επιτυχημένων  συνεργασιών σε μία μεγάλη γενέθλια δεξίωση στην εμπορική έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο.

Από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου, η ομάδα διαχείρισης του Food Chain της Bayer CropScience καλωσόρισε τους ειδικούς και συνεργάτες από τα διάφορα στάδια της αλυσίδας  από την παραγωγή, μέχρι και την εμπορία τροφίμων, καθώς η διαθεσιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε υψηλής ποιότητας φρούτα και λαχανικά σε προσιτές τιμές, είναι ένα καίριο αίτημα των σύγχρονων καταναλωτών.

«Τα τελευταία 10 χρόνια, η πρωτοβουλία μας για τη συνεργασία στην αλυσίδα αξίας των τροφίμων έχει γίνει ένας σημαντικός και απαραίτητος σύνδεσμος μεταξύ των παραγωγών, των εμπόρων, των μεταποιητών και των αλυσίδων λιανικής, όταν πρόκειται για βελτίωση των βιώσιμων πρακτικών για τους αγρότες και τους προμηθευτές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer CropScience Liam Condon. «Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα θετική πληροφόρηση που έχουμε λάβει από τους συνεργάτες μας, έχουμε την πρόθεση να επεκτείνουμε περαιτέρω την πρωτοβουλία αυτή κατά τα προσεχή έτη».

«Αυτό που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, κυρίως ως ανταπόκριση στις ανησυχίες του κοινού σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων - κυρίως σε σχέση με τα υπολείμματα - έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο», πρόσθεσε η Silke Friebe, Επικεφαλής του Food Chain στη Bayer CropScience. «Έχει πλέον μετατραπεί σε ισχυρή συνεργασία και σχέση μεταξύ της Bayer CropScience και της αλυσίδας αξίας τροφίμων, έτσι ώστε να συνεργάζονται για εξαιρετικά σημαντικούς κοινούς στόχους: Τη βιώσιμη γεωργία, την ασφάλεια των τροφίμων και την διασφάλιση της επάρκειας τροφής».

Συνεργάτες της Bayer CropScience AG και του Τομέα Γεωργίας της Bayer Ελλάς, μαζί με τους προσκεκλημένους τους, στην εμπορική έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο

Η Ελληνική παρουσία στην Fruit Logistica

Στην έκθεση παραβρέθηκε ομάδα στελεχών και συνεργατών της Bayer CropScience από την Ελλάδα. Ως γνωστόν, ο Τομέας Γεωργίας της Bayer Ελλάς αναπτύσσει ήδη δύο προγράμματα συνεργασίας Food Chain στη χώρα μας. Το πρώτο είναι η συνεργασία με την ομάδα παραγωγών επιτραπέζιου σταφυλιού «Πήγασος» και το δεύτερο είναι η συνεργασία με την Unilever, η οποία περιλαμβάνει ανάπτυξη για την αποδοτικότερη διαχείριση των ασθενειών στην Βιομηχανική Τομάτα. Η ομάδα της Bayer CropScience  από την Ελλάδα, είχε στο Βερολίνο την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τους υπεύθυνους του προγράμματος Food Chain Partnership, με ανώτατα στελέχη της Bayer CropScience, αλλά και με τους υπευθύνους άλλων χωρών σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Επίσης, ενημερώθηκε για τις τελευταίες τάσεις στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη ανάλογων δράσεων και στην χώρα μας.

 

Μπορείτε να βρείτε το σχετικό δελτίο τύπου εδώ [pdf 287 KB]