Τμήμα Κτηνιατρικών

Παγκοσμίως οι άνθρωποι έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με τα κατοικίδιά τους, τα οποία συχνά αντιμετωπίζονται ως μέλη της οικογένειας και συντροφεύουν τους ιδιοκτήτες τους μέχρι τα βαθιά γεράματα. Από την άλλη, τα παραγωγικά ζώα είναι προμηθευτές τροφής υψηλών απαιτήσεων σε ότι αφορά στην ποιότητα. Σκοπός της εταιρίας μας είναι να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε την καλή υγεία των ζώων, μέσα από τα προϊόντα μας.

Ο ρόλος των ζώων στην ζωή μας γίνεται όλο και σημαντικότερος, και αφού άνθρωποι και ζώα περνούν τη ζωή τους μαζί, έχει γίνει απαραίτητη η προστασία των ανθρώπων από την μετάδοση ζωικών μολυσματικών ασθενειών. Η Bayer κατέχει ηγετική θέση στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων για την υγεία των ζώων και τον έλεγχο των παρασίτων από το 1919 και αναπτύσσουμε συνεχώς νέα, καλύτερα προϊόντα και βελτιωμένες μορφές χορήγησης, προς όφελος των ζώων τα οποία είναι μέρος της ζωής μας.

 

To τμήμα Κτηνιατρικών της εταιρίας μας (Animal Health) κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων και πρωτοπόρων εταιριών, διεθνώς, στον τομέα της υγείας των ζώων. Αναπτύσσει και εμπορεύεται προϊόντα και λύσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών σε ζώα συντροφιάς και σε παραγωγικά ζώα.

Πρόληψη και Αντιμετώπιση

 

Το τμήμα Κτηνιατρικών προσφέρει μίας ευρείας γκάμας προϊόντα τα οποία αφορούν στην προστασία των σκύλων και γατών από ασθένειες οι οποίες μεταφέρονται μέσω παρασίτων. Η ομάδα προϊόντων Advantage™ για τον έλεγχο των ψύλλων και τσιμπουριών (κροτώνων) κατέχει, εδώ και χρόνια, ηγετική θέση στην αγορά. Επίσης, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα προϊόντα σε αυτόν τον τομέα είναι το καινοτόμο κολάρο Seresto™ . Όταν τα ζώα ασθενήσουν, μπορούμε να βοηθήσουμε με μία ευρεία γκάμα επιλογών θεραπείας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις βακτηριακές λοιμώξεις.

 

Παραγωγικά ζώα, ψάρια και μέλισσες παρέχουν τροφές όπως γάλα, αβγά, ψάρι, κρέας και μέλι. Συνεπώς, η υγεία τους είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους ανθρώπους. Για τον λόγο αυτό το χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνει προϊόντα και για την θεραπεία ζώων που ασθενούν, καθώς επίσης και προϊόντα πρόληψης εμφάνισης ασθενειών.

 

Για τον σκοπό αυτό, η Bayer προσφέρει σε κτηνιάτρους και κτηνοτρόφους καινοτόμα προϊόντα και λύσεις τα οποία συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής, την υγεία και ευεξία των παραγωγικών ζώων σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των σημαντικών τομέων είναι η θεραπεία και πρόληψη των παρασιτικών ασθενειών, τα αντιβιοτικά, άλλες φαρμακολογικές θεραπείες και προϊόντα για την υγιεινή των αγροκτημάτων. Συνεχίζουμε να αναζητούμε, να ανακαλύπτουμε και να αναπτύσσουμε νέες και καινοτόμες θεραπείες, ώστε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για τα ζώα και τους ανθρώπους.

Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα ζώα οι ασθένειες προκαλούν πόνο και ταλαιπωρία. Υποστηρίζουμε τους ιδιοκτήτες ζώων στην πρόληψη του πόνου και στην εξασφάλιση υπεύθυνης θεραπείας. Συμμετέχουμε επίσης σε προγράμματα προστασίας των ζώων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος υποστήριξης της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος», με χορήγηση των απαραίτητων προϊόντων για την προστασία των σκύλων από έξω- και ενδο-παράσιτα

Στρατηγική

 

Στην Bayer, δεσμευόμαστε στην ενίσχυση της ευζωίας των ζώων, όχι μόνο με την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες λύσεις και προϊόντα, αλλά φροντίζοντας και  τους ανθρώπους που νοιάζονται για εκείνα και τις κοινότητες που εξαρτώνται από αυτά..

 

Τα ζώα συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλή ζωή των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.  Εμείς στην Bayer,  πιστεύουμε ότι είναι σωστό, οι άνθρωποι που φροντίζουν τα ζώα να τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ευζωία τους στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

 

Η ευζωία των ζώων απαιτεί νέες προσεγγίσεις για την αποτελεσματική πρόληψη ασθενειών και κτηνιατρική θεραπεία,  καθώς επίσης και την κατάλληλη διαχείριση, διατροφή και προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής κάθε ζώου.

Θεωρούμε ότι η βελτίωση της ευζωίας των ζώων είναι μια συνεχής διαδικασία η οποία και απαιτεί συνεργασία μεταξύ διαφόρων φορέων, καθώς επίσης και ανάπτυξη ικανοτήτων  (με ενίσχυση της γνώσης αλλά και των πόρων) μεταξύ όλων όσων έχουν ή φροντίζουν ζώα.    

 

Για αυτό το λόγο, δεσμευόμαστε με φορείς ανά τον κόσμο να ενισχύσουμε την ευζωία των ζώων διαμέσου προγραμμάτων για κτηνοτρόφους, ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, αλλά και μέσω συνεργασιών με ιδιοκτήτες ζώων και φορείς αλυσίδων τροφής ζώων, την επιστημονική κοινότητα, το κράτος και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.  

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την υγεία των ζώων στην Bayer στη σελίδα www.animalhealth.bayer.com